tisdag 21 juli 2015

Vi laddar för marknader..........Spännande!


Det här inlägget skrev jag för en tid sedan men det är lika giltigt i dag! Vi ska på Hantverksdagar på Blidö och det blir tre intensiva dagar. Och honung om något är ju hantverk!

Vi närmar oss den tid på året då det är flest marknader. Och varje år så funderar man hur årets skörd har blivit. Det spännande är när kunderna kommer och provsmakar. Och jag minns med lite skräck  det året då honungen från den här trakten i stort sett från den första droppen  var typ hösthonung. För egen del så smakar jag gärna en sked hösthonung då och då men när hela skörden i stort sett har den lite brända karamellsmaken som jag upplever att hösthonung smakar då blir det helt enkelt för mycket. Jag vill att honung ska smaka lite av de blommor som bina har flugit på och ha en frisk och lagom söt smak.

 I år så har jag för första gången en bra lindhonung att erbjuda. Jag är lite tveksam när det gäller priserna, nog är det rimligt att ta en tia extra för en utpräglad sorthonung. Dels är den speciell och dels så tar det tid att informera om vad vi erbjuder.  

Och så är det detta med konsistensen. Jag säljer alltid bredbar honung. För det är så jag själv vill ha den. Finns det något mer underbart än morgonmackan med en smakrik ost med ett lite lagom honung  bredd över. Det finns egentligen bara ett fel med det här: Det är starkt beroendeframkallande!  Gidde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar