fredag 1 april 2016

Våren....kolla... botten....sätta in drönarramar... Livet börjar!

Att utöka samhällena till 10 ramar är för min del det som närmast står på agendan. Jag brukar göra det genom att sätta till en drönarram. Och det brukar ske samtidigt som att jag kollar att samhället har städat bottnen. Det ingår i mitt biodlande att störa bina så lite som möjligt så det här skeendena brukar jag koppla samman. Men samtidigt så innebär det att jag behöver 15 grader i luften för att kunna göra jobbet för annars så är risken för kylt yngel för stor.

Det skulle inte vara jag om jag inte valde den enklaste billigaste vägen. Varje år så blir det ett antal biramar som inte håller måttet för ett varv till i kuporna. Men i de flesta fall så är det en remsa upptill som är fullt OK  så jag skär bort den fula biten och sedan så har jag en helt perfekt drönarram. Det händer då ibland att det blir en tredjedel av ramen som blir kvar och då ingår detta i planeringen för mina drönaravläggare. Men då hamnar dessa ramar i mina drönargivare.

Drönaravläggare är mitt sätt att säkra en bra parning. Oftast så blir det på min hembigård som jag ställer upp drönaravläggarna. Jag gör dem så tidigt som möjligt på bisäsongen och ofta så utökas de både med drönar och arbetsbiyngel. Och de här avläggarna får ta tid. De ska vara klara för övervintring till hösten.   Gidde

Billigt men bra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar