torsdag 17 november 2016

En sjuk historia.............Men visst är den rolig!

En lite sjuk historia................!

På den tiden under kriget som bisamhällen gav extra sockertilldelning så hade en torpare i Småland ett bisamhälle. Gubben var väl inte den smartaste och hans son var väl också lite, ska vi säga efter. Men det hade  blivit läge för att göra en vårgenomgång och efter mycket tjat så lovade sonen att hjälpa till. I början så gick allt bra, men sedan i nervositeten så tappade gubben en ram rakt ner på marken. Det steg ett moln av bin mot de stackars biodlarna som försökte att vifta bort anfallarna. Modet svek sonen och han rusade in i torpstugan, och hann att stänga dörren efter sig. Gubben var lite långsammare och kom något efter. Men grabben hade gripits av panik så han höll emot i dörrhantaget. Och där stod gubben och bankade och bankade på dörren, men sonen lätt inte det påverka sig han bara höll emot. Och efter ett tag så avtog bankandet för att till slut upphöra. Efter någon timma så vågade sonen kika ut och se att bina återvänt till kupan. Den tillkallade barnmorskan tog hand om gubben som såg ut som en nåldyna och tog bort gaddar o baddade med universalmedlet vätesuperosid som användes till allt och som slutbehandling så blev det tjock grädde på sticken från bonden i byn. Gubben överlevde och biodlarna blev en historia rikare.

Det fanns en protokollbok i den lokala biodlarföreningen där skeendet beskrevs mycket målande och där läste min Broder Joel det.

Jag vet att vid paniksituationer så gör vi vansinniga saker. Biodlare tar av sig "slöjan" när de får för många bin innanför utan att tänka på att det finns många fler utanför och det är viktigt att i alla lägen tänkt igenom vad som kan hända. Det kan bli verkligt tokigt när stressen slår till. Ha en bra fortsättning!  Hälsningar Gidde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar