onsdag 28 december 2016

"Vilken ”mackapär”......Det här är lögn och förbannad dikt!!

Innovation!


När det gäller bins kärleksliv så framstår en Midsommardans i Bromma eller Roslagen som rena rama nunneklostret.  Det är därför som jag blev så vansinnigt lycklig när en person ringde mej i veckan och berättade om en ”mackapär” som en forskare i ”Vitryssland” arbetade med. Vissa prototyper verkade redan ha hittat hit till Sverige. Vi har ju en hel del pryltokigt folk här i landet.
Enligt min källa så hade man analyserat vingindex och Davinotekniken och fått fram en vibrationsanalysator som direkt genom en enda knapptryckning gav besked om vilken ras ett bi tillhörde. DNA släng dig i väggen!! Som referensmodul så använde man Buckfast rasen då den genom sin blandning av olika raser gav ett lagom utspritt resultat. Men för att klara de sista kalibreringarna så hade uppfinnaren planerat att helt slumpmässigt ringa en helst amatörmässig Buckfastodlare. Om uppfinnaren valt en av de verkligt kunniga av Buckfastfolket (som det finns många av) så kunde projektet helt spårat ur. Uppfinnaren trodde att han med sitt upplägg  skulle ha störst möjlighet att hitta kalibrerings tolkens referensmodul.  Och det tror jag är rätt tänkt!
Den närmaste planeringen enligt min sagesman vart att skapa appar för de smarta mobilerna så att även vi vanliga biodlare kunde ta del av det som Brommabiodlaren redan hade haft förmånen att testa. Vilken härlig ”Mackapär”.  
Nästa projekt till test är en parameterackumulator som via indexreglering och brytpunktsanalys lätt avgör om man ska ha plastramar och vilket rammått som är mest applicerbart i en teoretisk biodlingsmodell. Även denna underbara mackapär kommer som app till den nya smarta mobilen. /Gidde
Tack för i år! Var rädda om er!
 Hälsningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar