onsdag 26 april 2017

Vår..........?? NU!

Våren för en biodlare kan se ut på olika sätt. Och här i Roslagen idag så har hagelskurarna avlöst varandra under eftermiddagen. Och flygningen på samhällena är naturligtvis noll.

Jag tog en vända upp till Norrtälje på eftermiddagen för att hämta det vaxet som jag lämnat hos Norrtälje biodlareförening som samlar ihop medlemmars vax för rensning och valsning hos Töreboda biredskap. Jag har fått iden att försöka bygga ner en del samhällen på mindre cellstorlek så det blev ett antal olika paket i leveransen. Visst måste jag uppskatta att killarna i Långgarn letade reda på alla paketen och kollade att det blev rätt. Och inte att förglömma allt jobb som de här killarna/tjejerna gör som jobbar i våra biodlarföreningar. Det betyder hur mycket som helst!

Betalningen för valsningen krävde den lite större plånboken, men det får man inte gnälla om. Det är skönt att ha vax så det räcker under hela säsongen. Och visst är det häftigt att kunna sätta sig vid kaffebordet och snacka runt om bina utan att ha dåligt samvete för bijobbet hemma. Och!OK! Vi löste inte alla problemen när det gäller bin, men nog kom vi en bra bit på väg!  Trevligt!/ Gidde


En annan lite kylig dag så flög inte det här samhället. Men så fort solen lyser så är det full fart. Jag och bina vill ha riktig vår  NU!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar