måndag 26 juni 2017

Min bisnurra går för sakta.....

Tiden går beklämmande sakta ibland! Damerna i Apideakuporna hemma var kläckta och på väg att bli könsmogna. Men.... inte ett dugg aktivitet i kuporna. Nästan inte ett enda bi var ute och flög!I slutet av veckan så flyttade jag dem till parningsplatsen. Och i dag så var det verkligen fart på bina i alla Apideorn. Det var helt fullt i flusterhålet! Och jag måste naturligtvis gå förbi mina  två drönaravläggare. Och där var verkligen inte aktiviteten mindre. Delar av flustren var täckta med drönare och flygningen var intensiv. Stackars tjejer! Så många helbrunstiga herrar!

Jag hänger mina Apideor i träden både när det gäller odling o parning Och ge akt på pinnen som säkrar att inte luckan åker ner och stänger flustret.
Innan jag hängde hit Apideorna så yngelförstärkte jag med ungbin denna gång före parningen. Normalt så brukar jag att yngelförstärka först efter parningen men jag var nyfiken på om det fungerar lika bra så här.

Och visst är det spännande att kunna följa drottningars utveckling på bisnurran som är binas motsvarighet till kvinnors graviditetssnurror.

 Det finns två tveksamheter den här gången! Dels som jag skrev tidigare om tiden för yngelförstärkningen. Men även att jag flyttat Damerna så nära brunsten. Det är trots allt lite knappt två dagar  till det magiska datumet. Och avståndet mellan hembigården o parningsplatsen är knappt tre kilometer.

Men om en vecka så vet vi om jag har kommit för nära gränserna! Flyger damerna bort? Eller kommer de att bli parade i god ordning? / Gidde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar